We matter! Because?

HR-advies

Advisering ten aanzien functiehuis/salarishuis
Welke resultaten worden er vanuit jouw functies verwacht door zowel de interne als de externe klant?
Welke problemen moeten hierbij worden opgelost en welke deskundigheid is er nodig?
Wat is een passende beloning voor iemand die deze taken op zich neemt?

Zijn dit vragen waar jouw organisatie tegenaan loopt? We Matter helpt je hierbij. Wij hebben specialisten in dienst met jarenlange ervaring in het schrijven van functieprofielen binnen de accountancy. Ook kunnen zij de koppeling maken naar het salarishuis en hierover adviseren.
Het schrijven van een functieprofiel kan voor een onervaren schrijver best een hele klus zijn. Een goed functieprofiel helpt niet alleen bij het opstellen van een vacature, maar het geeft ook inzicht in de interne processen. Bovendien helpt het om de functie later op een goede, afgebakende manier te kunnen beoordelen. Tot slot helpt het om een beter ontwikkelingsgesprek met je medewerker te kunnen houden.
 
Coaching van leidinggevenden/teamontwikkeling
Leidinggeven bestaat uit een breed spectrum van vaardigheden. Er wordt tegenwoordig van leidinggevenden veel meer verwacht op relationeel gebied. Een leidinggevende moet medewerkers kunnen motiveren, doelen stellen, omgaan met ondergeschikten, omgaan met introverte medewerkers en aan generatiemanagement kunnen doen. Een leidinggevende is zich hier niet altijd goed van bewust. Een coachingstraject helpt daarbij.

Het coachingstraject zorgt ervoor dat jouw leidinggevende zich bewust(er) wordt van zijn HR-taken in de functie en de uitvoering hiervan. Hij of zij leert over verschillende menstypes en hoe hij of zij hier het beste mee om kan gaan. Met behulp van dit traject zal de leidinggevende zijn collega‚Äôs beter begrijpen en daardoor beter anticiperen op nieuwe en bestaande situaties. Voor kleine teams is het mogelijk om deze coachingstrajecten in groepsverband te houden om de teamontwikkeling optimaal te benutten.

Outplacement/loopbaanadvies
Het geven van loopbaanadvies ligt heel dicht bij de core business van We Matter. We geven dit echter vaak alleen wanneer iemand bij ons solliciteert en wij met diegene in gesprek gaan om de juiste match te vinden. Maar het kan natuurlijk ook voor komen dat een medewerker niet tevreden over zijn of haar functie is of vastgeroest zit. Soms is het tijd voor nieuwe impulsen en We Matter ondersteunt hier graag in om niet alleen een geschiktere match te vinden, maar ook het werkplezier terug te brengen bij jouw medewerker. Het loopbaanadvies kan eventueel gecombineerd worden met een outplacementtraject.

Duurzame inzetbaarheid

De pensioenleeftijd stijgt en werknemers blijven steeds langer vitaal. Dit vraagt een andere aanpak dan 30 jaar geleden op de werkvloer. Dit wordt ook wel duurzame inzetbaarheid genoemd. Normaliter zorgt de directie voor deze grote lijnen en Human Resources (HR) reikt de tools aan om deze lijnen uit te zetten. Niet alle accountancykantoren hebben echter een HR-afdeling en krijgen dus deze tools niet aangereikt. We Matter ondersteunt hier graag bij.

De accountancy is bij uitstek een zittende werkomgeving. Veel administratief werk, veel zitten achter de computer. Dit terwijl te veel zitten juist erg slecht voor je is. Bovendien zijn bureaus en stoelen vaak onvoldoende afgesteld op de werknemer. Dit kan zorgen voor onnodige gezondheidsklachten voor de werknemer. De consultants van We Matter zijn erin gespecialiseerd om dit te voorkomen. Jarenlang hebben zij gewerkt als preventiemedewerker in de accountancybranche en zijn gespecialiseerd in het geven van werkplekadvies.

Contact gegevens

De Lindehove 1
8161 EA

Postbus 260
8160 AG Epe

E info@wematter.nl

Epe

We Matter, because we help and achieve!
We Matter gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close